Skip to main content
Activitats de participació en projectes comarcalsExposicions

3ª i 4ª Exposició “PATRIMONI CONTRA LES CORDES DEL CAMP DE TÚRIA” de l’IDECO Camp de Túria a BENISSANÓ I RIBA-ROJA DE TÚRIA.

By 6 de juliol de 2023No Comments

El 14 de juny es va inaugurar  al ‘CENTRE SOCIAL de BENISSANÓ,  l’exposició itinerant PATRIMONI CONTRA LES CORDES DEL CAMP DE TÚRIA amb la presència de l’alcaldesa Amparo Navarro i de membres del CEL de Benissanó, entre els que cal destacar a Angel Gómez que va presidir la taula junt a la nostra presidenta Xelo Tomàs i l’alcaldesa i que forma part del grup que va col·laborar en l’organització i selecció  del patrimoni que figura en el panell de Benissanó i que en la seua associació estan treballant per mantenir-lo en vida com són els jocs tradicionals com els de Pic i Pala. Ben cert, les iniciatives que porten endavant sembla que estan donant resultats positius. Fins i tot s’ha posat en marxa una lliga d’aquest joc que està donant-li vida.

 

El 28 de juny, aquesta exposició es va inaugurar per quarta vegada, ara, a la SALA D’EXPOSICIONS EL MOLÍ de RIBA-ROJA DE TÚRIA, amb la presència en la taula, a més de la nostra presidenta, de Robert Raga, l’alcalde i de Llum Molina, Presidenta del CEL de Riba-roja, que és l’associació que ha plantejat a la comissió de preparació de l’exposició, el patrimoni valorat com que està en perill a Riba-roja. En aquest cas, les coves i l’edifici de la companyia VOLTA que és un referent de l’arribada de la llum a la població i dels inicis de la industrialització.

L’alcalde va exposar que està l’Ajuntament treballant per comprar algunes de les coves i poder iniciar, així, la seua rehabilitació. Es va plantejar per part del CEL i l’IDECO que s’iniciaren els tràmits per declarar BIC, les coves i garantir millor la possibilitat d’aconseguir incidir en la seua conservació.

A hores d’ara, l’exposició de Riba-roja encara està en marxa, fins el dia 9 de juliol.