Skip to main content
ActivitatsPresentacions de llibres

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: “EMIGRACIÓ VALENCIANA ALS ESTATS UNITS I EL CANADÀ: EL SOMNI AMERICÀ CONTRA EL CACIQUISME I LA FIL·LOXERA” DE JULI ESTEVE.

By 19 de novembre de 2021gener 12th, 2022No Comments

El 27 de Novembre, una representació de l’IDECO va assistir a aquest acte organitzat per l’Ateneu de Bétera amb la col·laboració de l’IDECO.

El 27 de Novembre, una representació de l’IDECO va assistir a la presentació del llibre de Juli Esteve: “L’emigració valenciana als Estats Units i el Canadà: El somni americà contra el caciquisme i la fil·loxera”. Un acte organitzat per l’Ateneu de Bétera amb la col·laboració del nostre IDECO.

Juli Esteve feu una síntesi d’aquella emigració valenciana, però no solament realitzada per valencians, també molts europeus, a la recerca d’un futur millor, allò que s’anomenà “somni americà”.

Explicà com l’espenta de la misèria i l’atracció de millors jornals i condicions laborals, així com la propagació de la fil·loxera en les terres valencianes amb mococultiu vitivinícola, foren clau per provocar una contundent emigració en moltes comarques valencianes. Un treball ben documentat editat per Nova Bernia SL. Info TV.