Skip to main content
LlibresPublicacions

«Etnobotànica farmacèutica de Gàtova» d’Eduard Segarra i Durà

By 10 d'abril de 2008desembre 1st, 2023No Comments

Aquest llibre és un tresor de saviesa oculta. L’autor, des de la seua experiència personal com a farmacèutic de Gàtova, ha sabut conviure amb els habitants d’aquesta localitat de la Serra Calderona en una relació, d’igual a igual, que li ha permès conèixer remeis ancestrals i receptes populars que només s’havien transmès per tradició oral. Amb curiositat intel.lectual, ha anat anotant, ordenant i comprovant totes les explicacions aportades sobre l’ús de les herbes per a curar malalties o apaivagar dolors. El que tècnicament coneixem com a etnobotànica farmacèutica és, al capdavall, l’enaltiment de la transmissió oral, el rescat d’una cultura popular que s’havia vist arraconada amb el risc de perdre’s per sempre.