Skip to main content
ActivitatsExposicionsNotícies sobre l’Ideco

INAUGURACIÓ, EXPOSICIÓ I PRESENTACIÓ DEL CATÀLEG “PATRIMONI CONTRA LES CORDES” DE LA FEDERACIÓ D’IDECOS DEL PAÍS VALENCIÀ I INAUGURACIÓ DE LA NOVA SEU DE L’IDECO CAMP DE TÚRIA

By 16 de gener de 2022febrer 12th, 2022No Comments

El divendres 14 de gener es va presentar a La Casa Gran de la Pobla de Vallbona, on es troba la nova seu de l’IDECO Camp de Túria, l’exposició i el catàleg “Patrimoni contra les cordes”.

Divendres 14 de gener es va presentar a La Casa Gran de la Pobla de Vallbona, en un acte organitzat pel nostre IDECO, el CEL de la Pobla de Vallbona i la FEDINES del PV, amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’exposició i el catàleg que descriu, més acuradament, part del patrimoni del País Valencià, que està en perill de perdre’s.

A més, es donà per inaugurada la nova seu del nostre IDECO en la Casa Gran. Una casa, museu etnològic, ben representativa de la manera de viure, tant a la Pobla com a tota l’àrea rural, en general. Una casa que demana una visita tranquila amb ulls exploradors. Un emotiu viatge al passat.

Josep Vicent Frechina, president de la FEDINES PV fou l’encarregat d’explicar què era el que es trobava exposat en els diferents cartells de cada una de les comarques.

Una síntesi de patrimoni en perill de desaparició posat de relleu per membres de cada un dels instituts i que en la nostra comarca resaltava, entre altres coses, masos i molins de la Vallbona.

En aquest acte, amb una bona quantitat de públic, quedà evidenciada la necessitat d’ampliar l’estudi del patrimoni en perill al Camp de Túria. Una tasca a posar en marxa amb urgència i que el pose en valor, amb l’objectiu de trobar fòrmules per salvar-lo. Masos, molins, pouets, séquies, eres…