Skip to main content
ActivitatsActivitats de participació en projectes comarcalsJornades, trobades i firesNotícies sobre l’Ideco

II TROBADA DE CENTRES D’ESTUDIS LOCALS I ASSOCIACIONS CULTURALS DEL CAMP DE TÚRIA A LA POBLA DE VALLBONA.

By 8 d'abril de 2022abril 10th, 2022No Comments

El dissabte 26 de febrer gener es va celebrar a La Casa Gran de la Pobla de Vallbona la II TROBADA DE CELS I ASSOCIACIONS CULTURALS DEL CAMP DE TÚRIA. Una jornada de revisió i plantejaments de noves iniciatives.

El 26 de febrer, promoguda per l’IDECO Camp de Túria, va tenir lloc a la Casa Gran de la Pobla de Vallbona, la II Trobada de CELs de la Comarca, a la qual s’havien afegit algunes associacions de la comarca, com l’Associació 9 d’Octubre de Vilamarxant i l’Ateneu Musical i Cultural de Benaguasil, així com persones individuals amb voluntat de col·laboració de diferents pobles on no existeix CEL, entre altres Gàtova i Marines. 

Fou un matí molt profitós on d’IDECO plantejà la possibilitat de desenvolupar en col·laboració i/o coordinació, projectes d’àmbit comarcal. Un d’ells és el titulat “Patrimoni contra les cordes del Camp de Túria“, on l’associació de cada poble hauria de plantejar, aquell patrimoni material o immaterial, que considerara en perill de desaparició. Un altre projecte fou la realització de visites monotemàtiques interpobles, com la “Ruta de Bandolers” o “l’Arquitectura defensiva morisca“.  

  Fruit de les aportacions de les diferents associacions s’acorda, entre altres coses: Portar l’exposició “Patrimoni contra les cordes del País Valencia” a diferents pobles del Camp de Túria; coordinar una ruta de la Immediata a la nostra comarca així com fer un catàleg comarcal d’arbres monumentals.

Davant la il·lusió i l’interés generat per les activitats proposades, es va quedar en realitzar reunions de coordinació i plantejament d’iniciatives amb més freqüència i tirar endavant amb els projectes plantejats.