Skip to main content
ActivitatsActivitats de turisme i patrimoniActivitats socioculturalsEixides

EXCURSIÓ ARQUITECTURA DEFENSIVA MUSULMANA AL CAMP DE TÚRIA: VILAMARXANT I RIBA-ROJA.

By 5 de maig de 2022juliol 1st, 2022No Comments

El 30 d’abril, amb la col·laboració de l’Associació 9 d’octubre de Vilamarxant i Informació i Turisme de Riba-roja, es va fer una visita guiada pels espais de Vilamarxant i Riba-roja que tenen vestigis de construccions musulmanes. D’una banda Màxim Farga, de Vilamarxant, ens posà al dia del que es coneix del Castell, la Torre i les muralles a Vilamarxant. D’altra banda, Patrícia, d’Informació de Turisme i Patrimoni, de Riba-roja, ens feu un recorregut per la Torre i els punts on hi ha troços de muralla musulmana pel casc antic.

L’evidència del reaprofitament de les construccions quan ja no tenien una funció defensiva queda molt clara en els dos llocs, com passa en tants altres pobles. Les muralles incorporades a vivendes particulars, en molts casos desaparegudes, torres desaparegudes, portals desapareguts, la qual cosa dificulta reconèixer el total del traçat. A Riba-roja es poden veure restes en mitgeres com a Vilamarxant. Les torres incorporades a propietats privades de les quals són un element més. A Riba-roja s’ha pogut rescatar la torre en gran part, però a Vilamarxant ha quedat integrada en una casa a la qual no hi ha accés públic.

Un matí que ens documentà ben bé de l’esdevenir de tot aquest conjunt de patrimoni que cal anar rescatant i donant a conèixer.