Skip to main content
ActivitatsActivitats socioculturalsPresentacions de llibres

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “MESTRES VALENCIANES REPUBLICANES” de CARMEN AGULLÓ

By 5 de maig de 2022novembre 28th, 2023No Comments

El 13 d’abril, vespra del dia de la República, el saló d’actes de l’ADL, antic escorxador de Riba-roja de Túria, vam tenir ocasió d’escoltar les paraules de Carmen Agulló Díaz en presentar el seu estudi sobre les mestres republicanes valencianes, llibre publicat per la Universitat de València, tot açò acompanyada en la taula per la nostra presidenta i per Llum Molina, membre del CEL de Riba-roja, col·laborador en l’organització de l’acte.

Carmen feu una exposició al voltant del treball de recerca i de la poca valoració que s’ha fet d’eixes professionals que eren republicanes, no que treballaven en el període republicà com a mestres, que també, sinò que, a més, promovien els valor republicans. Algunes d’aquestes mestres eren de la nostra comarca i treballaven ací.

Més informació sobre les protagonistes, com Amparo Navarro, Paquita Sanchis o Guillermina Medrano, al seu llibre.