Skip to main content
Activitats de participació en projectes comarcalsActivitats de recerca, investigació i difusióFormacions i xerrades

PRESENTACIÒ DEL QUADERN NÚMERO 1 del TREBALL DE LES ARRELAIRES: “LA SERRA CALDERONA I ELS VOLTANTS” a OLOCAU.

By 4 d'octubre de 2022novembre 28th, 2023No Comments

PRESENTACIÓ DEL TREBALL DE L'ASSOCIACIÓ LES ARRELAIRES AL VOLTANT D'ACTIVITATS ARTESANALS, PROFESSIONALS I DE COMERÇ DE PROXIMITAT, AL VOLTANT DE LA CALDERONA I DEL VALOR I REPERCUSIÓ QUE POT SUPOSAR ACTUAR PER A QUÈ ES MANTINGUEN VIUS.

El 24 de setembre, a Ca la Vila d’Olocau, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Federació d’Instituts d’Estudis del PV. , a més del nostre IDECO, es realitzà la presentació del treball realitzat per l’Associació Arrelaires al voltant dels oficis i activitats que es desenvolupen als voltants de la serra Calderona i que estan en perill d’extinció per mancança de rendibilitat.

Un bon grapat de protagonistes d’oficis i activitats artesanals es van presentar com a convidats i convidades a explicar la seua feina i, també, les dificultats que es trobaven a l’hora de donar eixida als seus productes. Es va veure ben clar que calia posar en valor els productes artesanals, ecològics, naturals, etc. així com les activitats que mantenen viu el nostre medi ambient, com la pastura. Que, a més a més, en molts casos col·laboren a preveure incendis perquè netegen espais de les muntanyes.

Una xerrada encoratjadora cap a la consumició de productes de proximitat i la reivindicació de recolzament públic i privat a activitats que pel seu propi fet ajuden a la nostra naturalesa en moments difícils.

Acabada la xerrada, les protagonistes d’aquesta convidaren el públic a veure una mostra de treballs d’artesania creat en aquest espai i a fer un tast de productes elaborats, com cervesa, formatge, codonyat, etc, etc.

Al públic li quedà clar la importància de tenir en compte les ensenyances i conclusions d’aquesta xerrada i el treball de les arrelaires. Potser, açò conduïsca a la creació i potenciació d’un mercat itinerant de productes artesans i de proximitat del Camp de Túria. El futur dirà.