Skip to main content
Activitats de recerca, investigació i difusióActivitats socioculturalsPresentacions de llibres

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “ELS REPOBLADORS BALEARS AL CAMP DE TÚRIA (1609 – 1650)” de Josep Mas Martí i Joan Bell-lloc a LA POBLA DE VALLBONA i OLOCAU.

By 2 de desembre de 2022novembre 28th, 2023No Comments

SEGONA I TERCERA PRESENTACIÓ DEL TREBALL D'INVESTIGACIÓ PUBLICAT PER L'IDECO CAMP DE TÚRIA AL VOLTANT DE LA REPOBLACIÓ QUE VA ESDEVINDRE AL CAMP DE TÚRIA DESPRÉS DE L'EXPULSIO DELS MORISCS EN 1609. EN AQUEST CAS PROTAGONISTES ELS BALEARS.

Els passats 29 d’octubre i el 18 de novembre, a la seu de l’IDECO a la Pobla de Vallbona i a Ca la Vila d’Olocau, es van realitzar les presentacions del llibre dels repobladors balears amb la presencia dels autors i de representants de l’IDECO i d’una bona quantitat de públic interessat en el resultat de l’estudi.

Josep Mas va contar de nou com va ser l’evolució dels nouvinguts a la nostra comarca, procedents de les Illes Balears, després de l’expulsió dels moriscs a principis del segle dèsset.

Aquest treball tan il·luminador d’aquesta etapa despertà, com era previsible, l’interés del públic i va fer-se palés com, per aquesta raó, hi ha paraules del nostre vocabulari quotidià amb base mallorquina.

Seguirem descobrint restes d’aquell fet en pròximes xerrades i presentacions. El cicle no s’ha acabat.