Skip to main content
Activitats de recerca, investigació i difusióEstudis, premis i bequesFormacions i xerrades

PRESENTACIÓ DEL TREBALL SOBRE “LA VIOLÈNCIA POLÍTICA CONTRA LES DONES (1936-1953) d’ANTONI SIMÓ ROSALENY i RICARD CAMIL TORRES FABRA A RIBA-ROJA.

By 26 de desembre de 2022abril 24th, 2023No Comments

TONI SIMÓ I RICARD CAMIL TORRES FAN UN BON REPÀS DE L'ACTUACIÓ REPRESIVA DEL FRANQUISME CAP A LES DONES.

El 2 de desembre, al saló d’actes del Centre Social de Riba-roja de Túria, es feu la xerrada organitzada per l’IDECO, el Centre d’Estudis Locals de Riba-roja, l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Riba-roja i la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del PV.

Amb el calor del públic assistent els autors ens van fer un repàs de les troballes que havien pogut realitzar en els documents de les diferents càrcers que havien estudiat de la província de València. Un relat molt poc conegut i transmés a la societat civil. Quedà molt evidenciat que cal difondre aquests coneixements per a què la societat civil siga conscient del calvari que van passar les persones amb valors republicans en aquella negra etapa i deixar clar que, també, les dones van patir en primera persona la repressió franquista.

Una publicació atractiva i il·luminadora que cal llegir, feta llibre per la Institució Alfons el Magnànim i el Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació el 2016, dins la col·lecció “Estudis <universitaris”.