Skip to main content
Activitats de recerca, investigació i difusióActivitats socioculturalsPresentacions de llibres

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “ELS REPOBLADORS BALEARS AL CAMP DE TÚRIA (1609 – 1650)” de Josep Mas Martí i Joan Bell-lloc a RIBA-ROJA DE TÚRIA.

By 22 de gener de 2023novembre 28th, 2023No Comments

PRESENTACIÓ DEL TREBALL D'INVESTIGACIÓ PUBLICAT PER L'IDECO CAMP DE TÚRIA AL VOLTANT DE LA REPOBLACIÓ DE BALEARS, AL CAMP DE TÚRIA DESPRÉS DE L'EXPULSIO DELS MORISCS EN 1609. EN AQUEST CAS FENT MENCIÓ, TAMBÉ, DEL CAS DE RIBA-ROJA DE TÚRIA. XERRADA REALITZADA PER JOAN BELL-LLOC I JUANJO ADRIÀ.

El passat 20 de gener, al Centre Social de Riba-roja de Túria, va tindre lloc la presentació del llibre dels repobladors balears amb la presencia de Joan Bell-lloc, un dels autors, Juanjo Adrià, historiador coneixedor del tema amb la representació de l’IDECO i  del CEL de Riba-roja de Túria. Tots acompanyats  de públic interessat en l’estudi.

Aquest treball  va despertar l’interés del públic per saber els avantpassats que s’establiren a Riba-roja i com va evolucionar en el temps. Un fet que els autors han tractat de donar llum.

Poc a poc, anem posant de relleu el fet de la repoblació balear i les seues conseqüències poblacionals i lingüístiques. Anem fent camí.