Skip to main content
Activitats de recerca, investigació i difusióActivitats socioculturalsPresentacions de llibres

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “ELS REPOBLADORS BALEARS AL CAMP DE TÚRIA (1609 – 1650)” de Josep Mas Martí i Joan Bell-lloc a BENAGUASIL.

By 25 de febrer de 2023novembre 28th, 2023No Comments

PRESENTACIÓ DEL TREBALL D'INVESTIGACIÓ PUBLICAT PER L'IDECO CAMP DE TÚRIA AL VOLTANT DE LA REPOBLACIÓ DE BALEARS, AL CAMP DE TÚRIA DESPRÉS DE L'EXPULSIO DELS MORISCS EN 1609. EN AQUEST CAS FENT MENCIÓ, TAMBÉ, DEL CAS DE BENAGUASIL. XERRADA REALITZADA PER JOAN BELL-LLOC I JUANJO ADRIÀ.

El passat 27 de gener, en el saló d’Actes de l’antiga seu de la Biblioteca Municipal, al carrer de l’Aldaia de Benaguasil, va presentar-se el llibre dels repobladors balears amb la presencia de Joan Bell-lloc, un dels autors i Juanjo Adrià, historiador coneixedor del tema amb la representació de l’IDECO i  de l’Ateneu Musical i Cultural de Benaguasil.

Aquest treball, com és lògic, va motivar el públic per saber els avantpassats que s’establiren a Benaguasil i com aquella repoblació va anar evolucionant en el temps i deixant, també, alguna petjada en el llenguatge local. “De Pint en ample”, es diu molt al poble sinònim de “de bat a bat” i sembla ser que  és una deixalla balear. Un fet al qual els autors han tractat de donar llum en aquest estudi.