Skip to main content
Activitats de recerca, investigació i difusió

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “ELS REPOBLADORS BALEARS AL CAMP DE TÚRIA (1609 – 1650)” de Josep Mas Martí i Joan Bell-lloc a SERRA I BÉTERA.

By 25 de febrer de 2023novembre 28th, 2023No Comments

CINQUENA I sisena PRESENTACIÓ DEL TREBALL D'INVESTIGACIÓ PUBLICAT PER L'IDECO CAMP DE TÚRIA AL VOLTANT DE LA REPOBLACIÓ QUE VA ESDEVINDRE AL CAMP DE TÚRIA DESPRÉS DE L'EXPULSIO DELS MORISCS EN 1609. EN AQUEST CAS PROTAGONISTES ELS BALEARS i QUÈ VA PASSAR A SERRA I A BÉTERA.

Els passats 17 i 18 de febrer, a la seu de la Biblioteca de Serra i a l’Ateneu de Bétera, es van realitzar les presentacions del llibre dels repobladors balears amb la presencia dels autors, de representants de l’IDECO i d’una bona quantitat de públic interessat en conèixer l’estudi.

Joan Bell-lloc feu la presentació a Serra i Josep Mas, l’acompanyà a Bétera, on van contar de nou com va ser l’evolució dels nouvinguts a la nostra comarca, procedents de les Illes Balears, després de l’expulsió dels moriscs a principis del segle dèsset.

Aquest treball tan il·luminador d’aquesta etapa despertà de nou l’interés del públic assistent. Seguirem descobrint restes d’aquell fet en pròximes xerrades i presentacions. El cicle encara està en marxa. L’Eliana i llíria l’esperen.