Skip to main content
Activitats de turisme i patrimoniEixidesFormacions i xerradesJornades, trobades i fires

I JORNADES DE TURISME CULTURAL per Joan Vicent Candel.

By 17 d'abril de 2023abril 24th, 2023No Comments

JOAN VI CANDEL VA PREPARAR UNA "I JORNADA DE TURISME CULTURAL" ORGANITZADA PER L'IDECO CAMP DE TÚRIA AMB L'OBJECTIU D'ACONSEGUIR QUE ES PUGA OBRIR LA MIRADA CAP AL NOSTRE PATRIMONI D'UNA FORMA MÉS CULTURAL. DOS DIES INTENSAMENT IL·LUSTRADORS. A MÉS, DE LES EXPLICACIONS, VÀREM REALIZAR UN CIRCUIT PER LA POBLA DE VALLBONA, DIUMENGE ES VA VISITAR LA LOCALITAT D'OLOCAU I EL SEU PATRIMONI LOCAL.

Els dies 25 i 26 de març, es va celebrar a la Casa Gran de la Pobla de Vallbona, on l’IDECO té la seua seu, una jornada on Joan Vi Candel ens va explicar i argumentar  la idea d’aconseguir que el turisme siga cultural, que pose en valor la quotidianitat, que li done un sentit de singularitat. Tot no té perquè ser, vendre, grans edificis o construccions o paratges. Açò, que no hem de llevar-li valor no té perquè eclipsar el valor i la singularitat del partimoni, tant material com immaterial, delnostre entorn més pròxim.

Introduïdes les seues idees, es va visitar el casc antic de la Pobla de Vallbona i la Cisterna, eixe mateix dissabte i al dia següent es va visitar Olocau, on gaudírem del Puntal dels llops, de la Casa de la Senyoria, de la Torre de Pardines i la Font de la Salut. un matí molt interessant on se’ns convocà a assistir a la iberfesta d’enguany.

Una jornada de posada en valor d’allo que ens identifica. Ben cert, Olocau té un gran patrimoni que cal exportar. Però això no vol dir que altres poblacions no disposen de patrimoni, falles, tradicions, productes locals singulars, paratges…

Per un futur més nostre cal que desenvolupem un turisme que valore les peculiaritats de cada territori.