Skip to main content
Activitats de participació en projectes comarcalsExposicions

L’Exposició “PATRIMONI CONTRA LES CORDES DEL CAMP DE TÚRIA” de l’IDECO Camp de Túria, viatja a OLOCAU, DOMENYO, BÉTERA, VILAMARXANT I MARINES.

By 1 de novembre de 2023No Comments

El 4 d’agost, en ple estiu, es va inaugurar  a OLOCAU la nostra exposició itinerant amb la presència de de molta gent interessada. Es va explicar les raons per les quals s’havien posat els elements patrimonials del poble en l’exposició, com una reivindicació per ajudar a la seua valoració social i política i ajudar a mantindre-ls en el temps.

El 6 de setembre, en un acte molt emotiu, aquesta exposició es va inaugurar a DOMENYO, on se’ns va posar de relleu el valor dels elements patrimonials en perill en el Domenyo original, tot a càrrec del CEL de Domenyo. Issac Valero, fou l’encarregat de documentar als presents sobre el valor del patrimoni exposat en els cartells i que es lluita per mantindre viu.

L’antic ajuntament de BÉTERA va acollir el passat 22 de setembre l’exposició del Patrimoni contra les cordes que el seu CEL va posar en valor esperant que les generacions futures puguen gaudir-lo com ho han fet ells i els seus antecedents. Un esforç que, finalment, contribuirà a sentir Bétera més pròxima.

El divendres 7 d’octubre, la seu de l’Associació 9 d’Octubre de VILAMARXANT i d’Escola Valenciana, fou l’espai escollit on presentar els panells de l’exposició i explicar el patrimoni del poble que cal preservar. Màxim Castillo, membre de l’associació s’encarregà de transmetre a la concurrència el valor del patrimoni que reclama atenció que cal posar en valor.

Entrats en la tardor, el segon poble on s’ha exposat, ha estat MARINES. fou el 21 d’Octubre l’acte inaugural realitzat en la planta baixa del centre social, un edifici amb característiques arquitectòniques singulars. A banda dels representants del CEL de Marines, que va aprofitar per presentar-se en públic, a més d’explicar el patrimoni en perill i que cal cuidar, l’alcaldesa i alguns regidors van acompanyar l’acte. L’exposició ha estat oberta fins el diumenge 29 d’octubre i per les referències que s’han rebut ha estat molt visitada. Un èxit.