Skip to main content
Activitats de recerca, investigació i difusióActivitats socioculturalsJornades, trobades i fires

IV CONGRÉS D’ESTUDIS DEL CAMP DE TÚRIA al Castell de Benissanó.

By 28 de desembre de 2023gener 30th, 2024No Comments

Els dies 24, 25 i 26 de Novembre va tindre lloc el IV Congrés d’Estudis del Camp de Túria, centrat en la participació del Camp de Túria en la defensa de València en la guerra civil de 1936-1939 i en el paper que varen jugar les dones en aquesta contesa i posterior repressió franquista.
Cal agrair a l’Ajuntament de Benissanó, la cesió del Castell per a la realització del congrés; també a l’associació Cultural de Benissanó, presidida per Àngel Gómez per la seua implicació, a més de les persones que han elaborat les ponències i, com no, a la comissió organitzadora pel seu treball i sacrifici per a què el congrés fora un èxit. Evidentment un especial agraïment a les persones que han assistit.

Van estar tres jornades intenses, però ben aprofitades. A més de les ponències hi hagué una visita pel casc urbà de Benissanó dirigida per Àngel Gómez. Una delícia els portals i les placetes. Diumenge pel matí, Carles Asensi, va guiar una ruta per les trinxeres de defensa de Llíria. Tot un patrimoni a posar en vcalor.

El canal de Youtube de l’IDECO Camp de Túria, recull la gravació de les ponències realitzada per Ximo Asensi. Un reconeixement al seu treball afavorint la divulgació dels continguts de les ponències fetes en el castell. Visiteu-lo i poseu-vos al dia.