Skip to main content

Presentació del llibre: ELS NOMS DELS POBLES VALENCIANS. Origen i significat.

Autor: Abel Soler.

Dissabte 16 de desembre, al Casal Jaume I de Llíria, es celebrà una xerrada explicativa dels noms dels pobles del Camp de Túria, del seu origen i del seu significat, per Abel Soler, autor del llibre, que és un treball d’investigació sobre “els noms dels pobles valencians”, però que, a més a més, té publicats una bona quantitat de llibres i estudis d’història local i comarcal, geografia, art i patrimoni, tradicions i artesania, etnografia i turisme de l’àmbit valencià.  Al llarg de la seua intervenció quedà bastant evident l’evolució dels noms des del seu origen als nostres dies. Com, cada cultura o poble predominant d’una època va fer seu el nom anterior, actualitzant-lo a la nova realitat i a la llengua que predominava, que era la seua.

Benaguasil. Venaljacir (1237), Binalgozir (1279), Beniguatzir (1419), etc, etc. Gàtova, amb antecedents d’alqueria islàmica de Càtava, Iatava (1249), o Gàtavar (1275) magatzem de llenya… La Pobla de Vallbona, després de l’alqueria de Vallbona (1282), Popupe Vallis Bonae (1382)… i així tots els pobles de la nostra comarca.

Un treball interessant que caldrà difondre per la comarca donada la predisposició de l’autor i la bona acollida que l’estudi desperta entre l’assistència a les xerrades.