Skip to main content
Activitats de participació en projectes comarcalsJornades, trobades i fires

III TROBADA DE CENTRES D’ESTUDIS LOCALS I ASSOCIACIONS CULTURALS PROMOGUDA PER L’IDECO CAMP DE TÚRIA.

By 9 de desembre de 2022abril 24th, 2023No Comments

TROBADA ON ELS CENYTRES D'ESTUDIS LOCALS, ASSOCIACIONS I IDECO CAMP DE TÚRIA VAN ANALITZAR LES POSSIBILITATS DE COL·LABORACIÓ ENTRE LES ENTITATS I VAN PROGRAMAR ACTIVITATS CONJUNTES PER A L'ANY 2023

El 19 de novembre, a la Seu de l’IDECO, a la Casa Gran de la Pobla de Vallbona, es celebrà la III trobada de Centres d’Estudis on es feu un repàs d’activitats realitzades i un avanç de programa de l’any 2023.

D’una banda es va valorar molt positivament el conjunt del treball que havien fet Centres d’Estudis Locals del Camp de Túria i l’IDECO, que havien aconseguit aportar El patrimoni contra les cordes que cada poble tenia i amb el qual s’estava acabant de conformar una exposició que contemplara en cada panell el d’un sol poble. Exposició que, com es va acordar a continuació, una vegada acabada s’exposaria per tots els municipis participants.

Es proposà, també, fer una Jornada d’història d’àmbit comarcal amb un tema unificat i publicar els treballs aportats. La línia  de Defensa “la Immediata” o els treballs i construccions de Pedra Seca,

Altre tema proposat fou la creació d’un mecanisme o grup de difusió de les activitats que fan els diferents CELs o associacions de la comarca, de manera que es puga accedir fàcilment a la programació. Es parlà que la pàgina de facebook TURIAGENDA podria fer-se servir perquè es podia publicar directament seguint, simplement, els requisits del grup.

També es proposà que cada poble propose 1 o 2 rutes turistico culturals i amb totes elles fer un calendari de visites guiades, així com, fer visites als llocs exposats com a Patrimoni Local contra les Cordes.

Altra proposta valorada molt positivament fou la d’instaurar un homenatge a les persones a destacar de cada poble. Per a d’això es plantejà fer una comissió i que cada associació propose 2, 3 o 4 persones a valorar per la seua trajectòria o treballs.

La posada en marxa d’una trobada comarcal de grups de danses, també es va comentar com una activitat interessant.

Una trobada, certament, molt productiva i que, des de l’IDECO es valora molt positivament perquè concreta moltes línies de treball.